ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αστυνομική βία στην Καταλονία: Ξύλο ακόμα και σε ηλικιωμένους-Εκατοντάδες τραυματίες

11:23 - 01 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Αστυνομική βία στην Καταλονία: Ξύλο ακόμα και σε ηλικιωμένους-Εκατοντάδες τραυματίες
Τα ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες σοκ από τα εκλογικά κέντρα στην Καταλονία, όπου από το πρωί της Κυριακής διεξάγεται το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει επιδρομές σε εκλογικά κέντρα και δείχνουν το σκληρό τους πρόσωπο. Πληροφορίες ακόμη και για χρήση πλαστικών σφαιρών!

Οι καταλανικές αρχές κάνουν λόγο για περισσότερους από 300 τραυματίες.

Τα ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ένας πολίτης τραυματίστηκε στο μάτι από πλαστική σφαίρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης.

Τραυματίες υπάρχουν και στις τάξεις των εκπροσώπων του νόμου. Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών τραυματίστηκαν 9 αστυνομικοί και 2 μέλη της εθνοφυλακής, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο στο οποίο κουκουλοφόροι τους πετούν αντικείμενα, στη Βαρκελώνη.

Όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν εντολή να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα.

Στην Καταλονία εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 10.000 Ισπανοί αστυνομικοί.

 

xulo1

 

Ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην Καταλονία, Ένρικ Μίγιο, χαρακτήρισε «φάρσα» το δημοψήφισμα, προσθέτοντας πως η Μαδρίτη αναγκάστηκε να στείλει την αστυνομία για να το σταματήσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 01 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.