ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κεντρική τράπεζα Αυστραλίας αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια

09:12 - 03 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Η κεντρική τράπεζα Αυστραλίας αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια
Χωρίς μεταβολές διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, όπως αναμενόταν, εξισορροπώντας τις ανησυχίες σχετικά με το χρέος των νοικοκυριών και την ασθενή ανάπτυξη των μισθών, με σημάδια μιας ισχυρότερης αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, το επιτόκιο διατηρήθηκε αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 1,5%, όπου παραμένει από τον Αύγουστο του 2016.

"Η αύξηση των μισθών παραμένει χαμηλή. Αυτό είναι πιθανό να συνεχιστεί για λίγο ακόμη, αν και οι πιο ισχυρές συνθήκες στην αγορά εργασίας θα πρέπει να οδηγήσουν ανοδικά την ανάπτυξη των μισθών με τον καιρό”, αναφέρει σε δήλωσή του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Philip Lowe.

Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε με τις δηλώσεις του Lowe, καθώς προσέφερε λίγες λεπτομέρειες για όσους περιμένουν ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν στις αρχές του επομένου έτους.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας προειδοποίησε για το δολάριο, το οποίο προσφάτως διαμορφώθηκε σε υψηλό διετίας, ότι θα μπορούσε να περιορίσει την οικονομική ανάκαμψη και τις ελπίδες για υψηλότερο πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα.

"Η υψηλότερη συναλλαγματική ισοτιμία αναμένεται να συμβάλει στις συνεχείς υποτονικές πιέσεις των τιμών στην οικονομία. Επίσης επηρεάζει και τις προοπτικές για την παραγωγή και την απασχόληση”, δήλωσε ο Lowe.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.