ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτάσεις Τραμπ για ριζικές αλλαγές στις αγορές κεφαλαίου των ΗΠΑ

17:40 - 06 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Προτάσεις Τραμπ για ριζικές αλλαγές στις αγορές κεφαλαίου των ΗΠΑ
Προτάσεις για τον εξορθολογισμό του ρυθμιστικού συστήματος, ώστε να μετατραπεί «η αγορά κεφαλαίου των ΗΠΑ σε μια πραγματική πηγή οικονομικής ανάπτυξης» δημοσίευσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε έκθεσή της.

Η αμερικάνικη κυβέρνηση παρουσίασε την Παρασκευή μια έκθεση που προτείνει ριζικές αλλαγές στις αγορές κεφαλαίου των ΗΠΑ, ακολουθώντας την ατζέντα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω μείωσης της γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η έκθεση του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα που έχουν σαν στόχο να προωθήσουν την πρόσβαση των εταιρειών σε κεφάλαια και να δώσουν στους επενδυτές περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες.

Το έγγραφο των 220 σελίδων αναφέρεται σε δραστηριότητες που εκτείνονται από την διοίκηση επιχειρήσεων ως τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των παραγώγων.

«Με τον εξορθολογισμό του ρυθμιστικού συστήματος, μπορούμε να μετατρέψουμε την αγορά κεφαλαίου των ΗΠΑ μια πραγματική πηγή οικονομικής ανάπτυξης» αναφέρεται στο έγγραφο.

Αν εφαρμοστεί η πρόταση θα οδηγήσει στην χαλάρωση πολλών από των περιορισμών που επιβλήθηκαν με το νομοσχέδιο Dodd-Frank το 2010, στο οποίο έχουν αντιταχθεί οι Ρεπουμπλικάνοι.

Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται είναι και η κατάργηση της ρύθμισης που αναγκάζει τις εταιρείες να δημοσιεύουν τη μισθολογική διαφορά ανάμεσα στον CEO και τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Επιπλέον, η κυβέρνηση Τραμπ προτείνει να αυξηθεί το ποσό που μπορούν να αντλήσουν μικρές επιχειρήσεις μέσω διαδικτυακού «crowdfunding» στα 5 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ.

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή είναι η δεύτερη που εκδίδει το υπουργείο, μετά από αυτήν του Ιουνίου, η οποία πρότεινε τη χαλάρωση των κανονισμών που επιβλήθηκαν στον τραπεζικό τομέα μετά την παγκόσμια κρίση της περιόδου 2007 – 2009.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.