ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι: Η μπάλα στο γήπεδο των Ευρωπαίων

09:19 - 09 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Μέι: Η μπάλα στο γήπεδο των Ευρωπαίων
Τη διαβεβαίωση πως το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποδείξει σε όσους είναι απαισιόδοξοι για την έκβαση του Brexit ότι κάνουν λάθος αναμένεται να δώσει σήμερα από το βήμα του κοινοβουλίου η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι.

Όπως σημειώνει το BBC, θα πει πως «η πρόοδος δεν θα είναι πάντα ομαλή» αλλά θα προσθέσει πως επιθυμεί την καλύτερη δυνατή συμφωνία τόσο για τη Βρετανία όσο και για την ΕΕ.

Η δήλωσή της αναμένεται ενώ στις Βρυξέλλες αρχίζει ο πέμπτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των κλιμακίων των δύο πλευρών.

Είναι ο τελευταίος πριν τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι θα κριθούν να κρίνουν εάν έχει γίνει αρκετή πρόοδος στις συνομιλίες.

Η Μέι αναμένεται να μιλήσει για μια «νέα, βαθιά και ειδική σχέση ανάμεσα στο αυτόνομο Ηνωμένο Βασίλειο και τη δυνατή και επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Ένωση. «Για να το επιτύχουμε αυτό απαιτείται αρχηγική ικανότητα και ευελιξία, όχι μόνο από μας αλλά και από τους φίλους μας, τα 27 έθνη της ΕΕ. Και καθώς περιμένουμε το επόμενο στάδιο των επαφών, η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο. Αλλά είμαι αισιόδοξη πως θα λάβουμε μια θετική απόκριση» αναμένεται να πει.

Οι επαφές ανάμεσα στους διαπραγματευτές Λονδίνου και Βρυξελλών θα είναι πιο χαμηλού επιπέδου αυτή την εβδομάδα, καθώς δεν θα συμμετέχει ούτε ο Ντέιβιντ Ντέιβις ούτε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Είναι ωστόσο η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 19ης Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.