ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Στις 18/10 οι πρώτες επίσημες διαπραγματεύσεις με FDP-Πράσινους

13:59 - 09 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Μέρκελ: Στις 18/10 οι πρώτες επίσημες διαπραγματεύσεις με FDP-Πράσινους
Οι βάσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης "Τζαμάικα" στη Γερμανία έχουν μπει και η Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να ξεκινήσει και επίσημα διαπραγματεύσεις με FDP και Πράσινους.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και επίσημα οι διαπραγματεύσεις της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με τους κεντρώους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους κεντροαριστερούς οικολόγους Πράσινους για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Την Κυριακή, τα δύο κόμματα που συναποτελούν τη Χριστιανική Ένωση, η κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση Γερμανίας (CDU) της κ. Μέρκελ και η ελαφρώς συντηρητικότερη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση Βαυαρίας (CSU) βρήκαν κοινό τόπο στο ζήτημα της θέσπισης ανώτατου ορίου για την υποδοχή προσφύγων.

Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος για τετραμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών, Ελεύθερων Δημοκρατών και Πρασίνων για τον σχηματισμό ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων έχει πάντως μεγάλο ορίζοντα, καθώς εκτιμάται ότι ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.