ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέλευση Συμβουλίου Ευρώπης: Κύπρια βουλευτής για τρεις μήνες στο «τιμόνι»

18:30 - 10 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Συνέλευση Συμβουλίου Ευρώπης: Κύπρια βουλευτής για τρεις μήνες στο «τιμόνι»
Η Κύπρια βουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Στέλλα Κυριακίδη, εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, λαμβάνοντας την θέση του προηγούμενου προέδρου Πέντρο Αγκραμούντ που, με επιστολή του, είχε δηλώσει την παραίτηση του, την περασμένη Παρασκευή.

Η Κύπρια βουλευτής εξελέγη κατά τον τρίτο γύρο της διαδικασίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Μέρους της Συνόδου 2017 της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο, υπερισχύοντας με 132 ψήφους του συνυποψηφίου της από τη Λιθουανία, Εμανουέλις Ζινγκέρις - επίσης από την ομάδα του ΕΛΚ - ο οποίος έλαβε 84 ψήφους.

Στην θέση αυτή η κυρία Κυριακίδη θα παραμείνει, μέχρι την έναρξη της επόμενης τακτικής συνόδου της Συνέλευσης στο Στρασβούργο, στις 22-26 Ιανουαρίου 2018.

Η ίδια δήλωσε ότι, ο χρόνος της εκλογής της συμπίπτει με μία περίοδο όπου έχει αμφισβητηθεί η αξιοπιστία και η ακεραιότητα των μελών της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πάνω σ’ αυτό σημειώνεται ότι, ύστερα από καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στον ευρωπαϊκό Τύπο, διερευνώνται από ειδική επιτροπή του ΣτΕ, κρούσματα διαφθοράς για πρώην και νυν βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Οργανισμού.

Όπως σημειώνεται επίσης ότι, ο προηγούμενος πρόεδρος Πέντρο Αγκραμούντ, εξαναγκάσθηκε στην υποβολή της παραίτησης του, μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Συνέλευσης να υποβάλλει πρόταση μομφής εναντίον του, για το γεγονός ότι εκπροσώπησε την Συνέλευση σε ταξίδι στην Συρία, χωρίς να έχει λάβει εξουσιοδότηση.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:30 - 10 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.