ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκαπλασιασμό του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου ζήτησε ο Τραμπ!

16:48 - 11 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Δεκαπλασιασμό του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου ζήτησε ο Τραμπ!
Τρεις αξιωματούχοι αποκάλυψαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έμεινε έκπληκτος όταν ενημερώθηκε ότι οι ΗΠΑ σταδιακά, από το 1960, μειώνουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο και απαίτησε των δεκαπλασιασμό των πυρηνικών κεφαλών.

Σύμφωνα με το NBC, σε συνάντηση που έγινε τον περασμένο Ιούλιο ο αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε ότι οι ΗΠΑ το '60 είχαν 32.000 πυρηνικές κεφαλές. Σε συνάρτηση με το γεγονός ότι σήμερα ο αριθμός αυτός έχει πέσει στις 4.480 ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τον δεκαπλασιασμό του αποθέματος των πυρηνικών κεφαλών των ΗΠΑ.

Το NBC υποστηρίζει υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να εξηγήσουν στον αμερικανό πρόεδρο αφενός τις πρακτικές αλλά και διεθνείς δυσκολίες που θα προκαλούσε μια τέτοια κίνηση αφετέρου το ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ είναι σήμερα ισχυρότερο από τη δεκαετία του 1960, λόγω της τεχνολογικής προόδου.

Σύμφωνα με το NBC η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν η αφορμή ώστε ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, να αποκαλέσει «ηλίθιο» τον Ντόναλντ Τραμπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.