ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιγκουίνοι νικούν επένδυση 2,5 δισ. δολαρίων στη Χιλή

14:52 - 13 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Πιγκουίνοι νικούν επένδυση 2,5 δισ. δολαρίων στη Χιλή
Το μπόι τους δεν ξεπερνά το ένα μέτρο, όμως νίκησαν έναν Γολιάθ με τη βοήθεια της χιλιανής κυβέρνησης, η οποία πάγωσε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ. δολαρίων του γίγαντα των ορυχείων Andes Iron, για να σώσει σπάνιο είδος πιγκουίνων που διαβιούν σε παράκτια περιοχή μεταξύ Χιλής και Περού. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τη δικαστική διαμάχη.

Οι ανακοινώσεις της εταιρείας για την κατασκευή ανοικτού ορυχείου κοντά στο πάρκο των πιγκουίνων προκάλεσε αντιδράσεις και συζητήσεις που κράτησαν μήνες.

Τα σχέδια της εταιρείας απορρίφθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο η Andes Iron άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Τον Αύγουστο ειδική κυβερνητική επιτροπή τελικά άσκησε βέτο κατά των σχεδίων της εταιρείας με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν επαρκείς εγγυήσεις για τους πιγκουίνους του Χούμπολτ, που ζουν στο συγκεκριμένο σημείο από το 1990.

Η απόφαση δεν έφερε ικανοποίηση σε όλους, καθώς πολλοί διαμαρτύρονται για την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε μια φτωχή περιοχή της χώρας, ενώ η εταιρεία εξόρυξης επιφυλάσσεται να συνεχίσει τη δικαστική διαμάχη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χιλιανή κυβέρνηση απορρίπτει μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για περιβαλλοντικούς λόγους. Πριν από δύο χρόνια απορρίφθηκε το μεγαλύτερο ενεργειακό πρόγραμμα στην ιστορία της Χιλής, που προέβλεπε την κατασκευή πέντε φραγμάτων στην Παταγωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:19 - 13 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.