ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μισέλ: Δοκιμασία για την Ευρώπη η καταλανική κρίση

15:42 - 15 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Μισέλ: Δοκιμασία για την Ευρώπη η καταλανική κρίση
Δοκιμασία για την Ευρώπη χαρακτηρίζει την καταλανική κρίση ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, εμφανίζεται ωστόσο πεπεισμένος ότι το ισπανικό αδιέξοδο πρέπει να επιλυθεί μέσω του διαλόγου.

Ο Μισέλ τονίζει πως πρόκειται για μία κρίση θεσμική και πολιτική σε μία χώρα - μέλος της Ε.Ε. όπου διακυβεύονται θεμελιώδη ζητήματα όπως το δικαίωμα της ψήφου, η έκφραση των απόψεων και η χρήση βίας.

Αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά ζητήματα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου τάσσεται υπέρ μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι υπέρ της ενότητας όλων των κρατών - μελών αλλά όχι με τίμημα την ακινησία. Ως προς τα οικονομικά ζητήματα, ο Σαρλ Μισέλ προτείνει τη δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος εντός του οποίου οι χώρες - μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να προωθήσουν σειρά διαρθρωτικών αλλαγών.

Στη συνέχεια και εφόσον ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, οι χώρες αυτές θα μπορούν να συμμετέχουν σε τομείς όπως η τραπεζική ένωση και η κοινή διαχείριση των δημόσιων χρεών με στόχο την απελευθέρωση πόρων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, προτείνει ο κ. Μισέλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.