ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ:Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επόμενη φάση του Brexit

14:48 - 20 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
ΕΕ:Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επόμενη φάση του Brexit
Οι 27 ηγέτες της ΕΕ στη συζήτηση που είχαν την Παρασκευή το πρωί για το Brexit κατέληξαν ομόφωνα στο συμπέρασμα πως δεν έχουν μπει ακόμη οι βάσεις για να προχωρήσει στην επόμενη φάση η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

"Καρφώνοντας" τη στάση της Βρετανίας, σημειώνουν πως δεν έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος στις τρεις βασικές προτεραιότητες που είχαν τεθεί εξαρχής.

Μοναδική εξέλιξη ουσιαστικά αποτελεί η απόφασή τους να αναθέσουν στον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ να αρχίσει «εσωτερικές προπαρασκευαστικές συζητήσεις» με το Συμβούλιο των κρατών - μελών της Ε.Ε. γι' αυτό το θέμα.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανεξετάσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν βρισκόμαστε προ αδιεξόδου.

Είναι υπερβολή ότι υπάρχει «αδιέξοδο», τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συμπλήρωσε: "Το ότι η πρόοδος δεν είναι αρκετή δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόοδος".

Ολοι αναγνώρισαν ότι πρέπει να δουλέψουμε ενωμένοι, τόνισε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το «λογαριασμό εξόδου» του Ηνωμένου Βασιλείου που δημιουργεί και τις μεγαλύτερες διαφορές, στα συμπεράσματα της Συνόδου σημειώνεται ότι «ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα τηρήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της προσχώρησής του, αυτό δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε μια συμπαγή και συγκεκριμένη δέσμευση ότι θα επιλύσει όλες αυτές τις υποχρεώσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:50 - 20 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.