ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Επιβράδυνση στην αύξηση των τιμών κατοικιών το Σεπτέμβριο

10:14 - 23 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Κίνα: Επιβράδυνση στην αύξηση των τιμών κατοικιών το Σεπτέμβριο
Επιβραδύνθηκε το Σεπτέμβριο η αύξηση των τιμών των κινεζικών κατοικιών σε σχέση με έναν χρόνο προηγούμενα, βαθαίνοντας τα σταδιακή χαλάρωση της αγοράς ακινήτων.

Η μέση τιμών των νέων κατοικιών σε 70 κινεζικές πόλεις ενισχύθηκε κατά 0,2% το Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο, εξαιρουμένης της στέγασης που επιδοτείται από την κυβέρνηση, όπως δείχνουν στοιχεία που έδωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία. Τον Αύγουστο οι τιμές επίσης είχαν σημειώσει μηνιαία άνοδο 0,2%.

Η μηνιαία άνοδος συνέχισε να επιβραδύνεται σε πόλεις δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, έγραψε η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της.

Σε ετήσιους όρους, η μέση τιμή των κατοικιών αυξήθηκε κατά 6,5% τον περασμένο μήνα, έπειτα από άνοδο 8,2% τον Αύγουστο. Οι πιο σκληροί κανονισμοί που διέπουν την ενοικίαση και ο έλεγχος στις αγορές κατοικιών σε μεγάλες και μεσαίου μεγέθους πόλεις, εμπόδισαν την αύξηση των τιμών.

Στις μεγάλες πόλεις της Κίνας η ανάπτυξη παρέμεινε στάσιμη. Συνολικά, οι τιμές ενισχύθηκαν σε 44 από 70 πόλεις σε μηνιαία βάση, έναντι 46 πόλεων που εμφάνισαν αύξηση τον Αύγουστο. Σε ετήσια βάση, οι τιμές σημείωσαν άνοδο σε 67 από 70 πόλεις, από 68 πόλεις τον Αύγουστο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.