ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Αισθητή βελτίωση του μεταποιητικού PMI τον Οκτώβρη

10:42 - 24 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Γαλλία: Αισθητή βελτίωση του μεταποιητικού PMI τον Οκτώβρη
Σε υψηλό μιας δεκαετίας ανέρχεται η εμπιστοσύνη στο γαλλικό τομέα μεταποίησης για τον μήνα Οκτώβριο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η στατιστική υπηρεσία Insee η επιχειρηματική εμπιστοσύνη για τον τομέα μεταποίησης παρέμεινε τον Οκτώβριο σταθερή στις 111 μονάδες του Σεπτεμβρίου, σημαντικά άνω του μακροπρόθεσμου μέσου όρου των 100 μονάδων για το δείκτη. Αυτό το επίπεδο εμπιστοσύνης καταγράφηκε τελευταία φορά το Δεκέμβριο του 2007.

Τα ισχυρά επίπεδα εμπιστοσύνης στη Γαλλία υποστηρίζουν την ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη, που πραγματοποιείται από τα τέλη της περασμένης χρονιάς. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Insee αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη του 2017 σε 1,8% από 1,6% που ανέμενε προηγούμενα.

Τα επίπεδα εμπιστοσύνης της βιομηχανίας που αποκαλύπτει η σημερινή έρευνα έδειξαν πως οι επιχειρηματικοί ηγέτες είναι «πολύ αισιόδοξοι» για το outlook της παραγωγής του τομέα. Ακόμα, βελτίωση παρουσιάζει και η αξιολόγησή τους για την πρόσφατη παραγωγή.

Επιπλέον, μια ευρύτερη μέτρηση εμπιστοσύνης που περιλαμβάνει και υπηρεσίες, κατασκευές, λιανική και χονδρική, υποχώρησε ελαφρώς σε 109 μονάδες τον Οκτώβριο από 110 το Σεπτέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε κατά μία μονάδα σε 107.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.