ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Σε αρνητικό έδαφος διαμορφώνεται ο PMI τον Οκτώβριο

15:15 - 24 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Σε αρνητικό έδαφος διαμορφώνεται ο PMI τον Οκτώβριο
Η οικονομία της ευρωζώνης δίνει ενδείξεις ελαφριάς επιβράδυνσης μπαίνοντας στο τέταρτο τρίμηνο μιας ισχυρής χρόνιάς, ωστόσο αυτό μάλλον δεν θα εμποδίσει την ΕΚΤ να ανακοινώσει μείωση των αγορών ομολόγων.

Σύμφωνα με την IHS Markit, ο σύνθετος PMI για την περιοχή υποχώρησε σε 55,9 τον Οκτώβριο από 56,7 το Σεπτέμβριο.

Η υποχώρηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο και οδηγήθηκε από τις εταιρίες υπηρεσιών, οι οποίες βασίζονται περισσότερο στην εγχώρια ζήτηση σε σύγκριση με τους κατασκευαστές.

Ωστόσο, υπάρχει ισχύς σε άλλες περιοχές της οικονομίας της ευρωζώνης, που πιθανώς θα καθησυχάσουν τους κεντρικούς τραπεζίτες που προετοιμάζονται για την κρίσιμη συνεδρίασή τους αύριο και μεθαύριο.

Η έρευνα της Markit κατέγραψε την πιο ραγδαία αύξηση στην απασχόληση εδώ και πάνω από μια δεκαετία, ενώ η μέτρηση για τη δραστηριότητα των εργοστασίων ενισχύθηκε σε υψηλά 6,5 ετών -ένδειξη πως ισχύς του ευρώ φέτος δεν έχει αποδυναμώσει ακόμα τις εξαγωγές.

Η οικονομία της ευρωζώνης δείχνει σε πορεία προς την ισχυρότερη χρονιά της από το 2007, με τους οικονομολόγους της ΕΚΤ να προβλέπουν ανάπτυξη 2,2%, έναντι 1,8% το 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.