ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκλειστικό: ΕΔΑΔ-Συμβούλιο Ευρώπης: Περιμένουν λύση από Μακρόν στο οικονομικό πρόβλημα!

15:20 - 27 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Αποκλειστικό: ΕΔΑΔ-Συμβούλιο Ευρώπης: Περιμένουν λύση από Μακρόν στο οικονομικό πρόβλημα!
Οσο και να ηχεί περίεργα, το Συμβούλιο της Ευρώπης (κυρίως) αλλά και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, αντιμετωπίζουν οξυμένα οικονομικά προβλήματα, που αν συνεχισθούν ενδέχεται να επηρεάσουν δυσμενώς τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Βασική αιτία αυτών των προβλημάτων, όπως γνωρίζουν οι παροικούντες στο Στρασβούργο, αποτελεί η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αποσύρει την συνεισφορά της στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το 2017, μετά την εμμονή της Συνέλευσης του Οργανισμού να μην δίνει δικαίωμα ψήφου και λόγου, στους βουλευτές-μέλη της Ρωσίας.

Ενεργό και βασικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ρωσία, αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατόν ν’ αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα «δωρητή» του Οργανισμού και ταυτόχρονα οι βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Οργανισμού, να έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο στα τεκταινόμενα.

Κάτι ανάλογο, δηλαδή το «πάγωμα» της συνεισφοράς της προς το Συμβούλιο Ευρώπης και το ΕΔΑΔ φαίνεται πως σκέπτεται, σύμφωνα μ’ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, και η Τουρκία, η οποία δείχνει εμφανώς δυσαρεστημένη με την «στοχοποίηση» της από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εκδίδει τουλάχιστον έξη καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της κάθε βδομάδα αλλά και από το γεγονός ότι, οι αξιωματούχοι του Συμβουλίου Ευρώπης, αναλώνονται, σε κάθε ευκαιρία, σε δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν, για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του.

Μετά από την πρό μηνών επίσκεψη του ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν, οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στο Στρασβούργο, την ερχόμενη Τρίτη, όπου θ’ απευθύνει βαρυσήμαντες ομιλίες, τόσον στο Δικαστήριο όσον και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Κύκλοι του προεδρικού Μεγάρου επιμένουν πως η επίσκεψη Μακρόν στο Στρασβούργο έχει συμβολικό χαρακτήρα αλλά οι επικεφαλής του ΕΔΑΔ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, που βλέπουν το «κακό» της διακοπής της λειτουργίας τους με δρασκελιές να πλησιάζει, έχουν ήδη διαμηνύσει ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα από μία συμβολική υποστήριξη.

Την ερχόμενη Τρίτη, θα γίνει σαφές αν και με ποιο τρόπο ο Εμμανουέλ Μακρόν, θα συμβάλλει στην συνέχιση της λειτουργίας των πανευρωπαϊκά καταξιωμένων αυτών Οργανισμών, που θα είναι κρίμα να πάψουν να λειτουργούν λόγω έλλειψης χρημάτων.

Nίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 17:22 - 27 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.