ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση: Το 86% δεν «καλοβλέπει» τον Τραμπ

13:49 - 03 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση: Το 86% δεν «καλοβλέπει» τον Τραμπ
Οι Ευρωπαίοι γυρνούν την πλάτη στον Ντόναλντ Τραμπ καθώς το 86% παραδέχεται ότι δεν έχει καλή εικόνα για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι Γάλλοι είναι από τους χειρότερους εχθρούς του Τραμπ. Εννέα στους δέκα συμπολίτες του Εμανουέλ Μακρόν δηλώνουν ότι τον αντιπαθούν. Και να ήταν οι μόνοι! Το ίδιο ποσοστό ισχύει και στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Χαρακτηριστικά, το 90% των Γερμανών έχουν αρνητική εικόνα για τον Αμερικανό πρόεδρο. Όμως οι πιο μισητοί εχθροί του Τραμπ στη γηραιά ήπειρο είναι οι Ισπανοί με ποσοστό που αγγίζει το 92%. Στην Ιταλία, το 69% των πολιτών δηλώνει ότι δεν έχει καλή εικόνα για τον Αμερικανό πρόεδρο. Η έρευνα που διενήργησε το ινστιτούτο "Odoxa" για λογαριασμό της εφημερίδας "LE Figaro" και του γαλλικού δικτύου "France Info" σε δείγμα 3.022 Ευρωπαίων,έδειξε επίσης ότι ο Τραμπ είναι ο πιο αντιπαθής ηγέτης για τους πολίτες της γηραιάς ηπείρου.

Η έρευνα που διεξήχθη σε πέντε χώρες ευρωπαϊκές χώρες - Γαλλία, Γερμανία , Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία - έδειξε ότι το 75% των Ευρωπαίων έχουν αρνητική άποψη για τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Για τους Γάλλους ο Τραμπ θεωρείται ρατσιστής, επικίνδυνος και επιθετικός ηγέτης. Καλή γνώμη για τον Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν έχουν το 57% και το 55% των Ευρωπαίων πολιτών αντίστοιχα, όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro".

Τελευταία τροποποίηση στις 13:50 - 03 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.