ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νουί:Οι νέοι κανόνες για τα «κόκκινα» δάνεια μπορούν να βελτιωθούν

15:59 - 09 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Νουί:Οι νέοι κανόνες για τα «κόκκινα» δάνεια μπορούν να βελτιωθούν
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από χώρες, όπως η Ιταλία, η επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, εμφανίστηκε πιο διαλλακτική αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων. Συγκεκριμένα, όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι διατεθειμένη να καθυστερήσει να καθυστερήσει την εφαρμογή των νέων αυστηρότερων κανόνων για τα «κόκκινα» δάνεια και να προχωρήσει σε βελτιώσεις.

Βάζει συνεπώς νερό στο κρασί της, αν και υπεραμύνθηκε των προτεινόμενων νέων κατευθυντήριων γραμμών, που υποχρεώνουν τις τράπεζες να σχηματίσουν μεγαλύτερες προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Παραδέχθηκε, όμως, πως θα μπορούσε να δοθεί λίγος χρόνος παραπάνω, ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις.

Οι πιο μεγάλες αντιδράσεις ήρθαν από τη μεριά της Ιταλίας, ωστόσο και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ακούστηκαν έντονες επικρίσεις.

Οι κατευθυντήριες γραμμές, που είναι υπό διαβούλευση έως τις 8 Δεκεμβρίου, έχουν επικριθεί ως δυνητικά επιζήμιες για την οικονομία, καθώς και ότι παραβιάζουν τα προνόμια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυξάνοντας τον κίνδυνο για μια άνευ προηγουμένου διαμάχη μεταξύ των θεσμών.

«Όταν βλέπω τόσους ανθρώπους να λένε κάτι διαφορετικό, μπορώ εύκολα να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι σίγουρα μπορούν να γίνουν βελτιώσεις στο προσχέδιο, και θα γίνουν βελτιώσεις» είπε η κ. Νουί ενώπιον της Ευρωβουλής.

Πρόσθεσε τέλος ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να καθυστερήσει την εφαρμογή τους, που είναι σχεδιασμένη για την 1η Ιανουαρίου, προκειμένου να εξετάσει όλες τις θέσεις που θα κατατεθούν στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.