ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Αναβάθμιση προβλέψεων για την ευρωπαϊκή οικονομία

12:57 - 13 Νοε 2017 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Αναβάθμιση προβλέψεων για την ευρωπαϊκή οικονομία
Αναβαθμίζει τις προβλέψεις του για την ερωπαϊκή οικονομία το ΔΝΤ σε έκθεση που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει γίνει ατμομηχανή του παγκόσμιου εμπορίου.

Στο σχετικό έγγραφο για τις φθινοπωρινές προβλέψεις μιλά για σημαντική ενίσχυση και διεύρυνση της ανάκαμψης στην περιοχή και συγκεκριμένα αναβαθμίζει κατά 0,5% στο 2,4% την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2017 έναντι ανάπτυξης 1,7% το 2016.

Επίσης, τοποθετεί στο 2,1% την πρόβλεψη για ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2018, αναβαθμίζοντας και πάλι τις αρχικές τις εκτιμήσεις κατά 0,2%.

Η ευρωπαϊκή ανάκαμψη εξαπλώνεται και στον υπόλοιπο κόσμο, σημειώνει το ΔΝΤ, συμβάλλοντας σημαντικά στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Αναφέρει ακόμη ότι σε ορισμένες ανεπτυγμένες και σε αρκετές αναπτυσσόμενες οικονομίες, τα επίπεδα ανεργίας έχουν επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα.

Παρατηρεί ακόμη ότι στις περισσότερες αναδυόμενες ευρωπαϊκές οικονομίες σημειώνονται σημαντικές αυξήσεις μισθών. Ωστόσο, σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, η αύξηση των μισθών είναι υποτονική παρά την μειούμενη ανεργία.

Αμφιβολίες εκφράζονται, παρ' όλα αυτά, για τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.