ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μillennials: Η γενιά των μεγαλύτερων εισοδηματικών ανισοτήτων

09:00 - 24 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Μillennials: Η γενιά των μεγαλύτερων εισοδηματικών ανισοτήτων
Στο νέο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα που διαμορφώνεται, όπου το μισό του παγκόσμιου πλούτου συσσωρεύεται στο 1% του πληθυσμού, οι millennials εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν ιστορικά την χειρότερη εισοδηματική και οικονομική ανισότητα.

Σύμφωνα με έρευνα της Credit Suisse, η οποία επικεντρώνεται στους millennials που ζουν στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, φανερώνεται πως η νέα γενιά επιβαρύνεται με μεγαλύτερο χρέος για σπουδές, λιγότερα κληροδοτημένα χρήματα και αυστηρότερα στεγαστικά δάνεια σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Ταυτόχρονα, λίγοι τυχεροί πρόκειται να γίνουν θεαματικά πλούσιοι, διευρύνοντας το ήδη μεγάλο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση επιβραβεύει λίγους

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει γίνει πιο ακριβή από το 1963 έως το 2013, ωστόσο οι  millennials είναι πιο πιθανό κατά μέσο όρο να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστημιακό επίπεδο σε σχέση με τους γονείς τους.

Οι millennials που επιλέγουν να σπουδάσουν σε πεδία υψηλής ζήτησης, όπως η τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά, είναι δεδομένο ότι θα έχουν μια δαπανηρή εκπαίδευση. Παρά όμως τις υπέρογκες δαπάνες πολλοί νέοι κερδίζουν όσα χρήματα κερδίζουν και οι γονείς τους.

Περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι millennials

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότερα millennials εισέρχονται στις τάξεις των υπερ-πλούσιων. Το 2003, υπήρχαν μόνο 21 δισεκατομμυριούχοι κάτω των 40 ετών. Μέχρι το 2017 ο αριθμός τους υπερδιπλασιάστηκε σε 46. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο μέσος πλούτος των νέων δισεκατομμυριούχων αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό. Σήμερα, η αξία των περισσότερων millennials ανέρχεται περίπου στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι millennials που κληρονομούν χρήματα πιθανότατα θα κληρονομήσουν πολλά

Στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία, μόνο το 10-15% των ατόμων που διανύουν την Τρίτη δεκαετία της ζωής τους έχουν κληρονομήσει πλούτο.

Ωστόσο, οι millennials που έχουν ήδη κληρονομήσει χρήματα, έχουν κληρονομήσει πολλά. Νέοι από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία που κληρονόμησαν πλούτο στην τρίτη δεκαετία της ζωής αναφέρουν πως αυτά τα χρήαμτα αποτελούν το 40% του συνολικού ενεργητικού τους.

Τέλος, οι millennials πιθανότατα θα λάβουν σημαντικά ποσά στο μέλλον, καθώς η γενιά των γονιών τους γνώρισε υγιή κέρδη από μια ισχυρή χρηματιστηριακή αγορά. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.