ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περικοπές και λιτότητα στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας

23:42 - 23 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Περικοπές και λιτότητα στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας
Κούρεμα 50% στις δαπάνες και τα κόστη επιχειρεί η κρατική εταιρεία ενέργειας της Βενεζουέλας. Η πολιτική λιτότητας αντανακλά την ευρύτερη οικονομική κρίση που πλήττει το κράτος-μέλος του ΟΠΕΚ, αναφέρει το Bloomberg.

Ειδικότερα, η PDVSA κάλεσε τις διαφορετικές επιχειρηματικές της μονάδες, θυγατρικές, κοινοπραξίες και το προσωπικό της να εφαρμόσουν έναν μεγάλο αριθμό μεταρρυθμίσεων για τη μείωση του κόστους εν μέσω της "έκτακτης εθνικής οικονομικής ανάγκης", όπως αναφέρει το Bloomberg.

Αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς να επηρεαστεί η ημερήσια παραγωγή αργού, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο εσωτερικό υπόμνημα προς τους εργαζόμενους. Η PDVSA και το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο του υπομνήματος.

Τα μέλη των κοινοπραξιών θα πρέπει να υποβάλουν χρηματοοικονομικά σχέδια, τα έργα που δεν έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση θα "παγώσουν", εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός της χώρας θα γίνονται μόνο εάν είναι απολύτως αναγκαία και και οι μετακινήσεις στο εξωτερικό θα περιοριστούν στο ελάχιστο, αναφέρει το υπόμνημα. Επίσης, η χρήση πιστωτών καρτών θα πρέπει να είναι συμβατή με την πολιτική της εταιρείας και θα προωθείται η χρήση των βιντεοδιασκέψεων προκειμένου να μειωθεί το κόστος από την μετακίνηση εργαζόμενων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.