ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ αποκαλεί βουλευτή των Δημοκρατικών «Ποκαχόντας» και ξεσηκώνει αντιδράσεις

10:18 - 28 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ αποκαλεί βουλευτή των Δημοκρατικών «Ποκαχόντας» και ξεσηκώνει αντιδράσεις
Σάλο προκάλεσε (ξανά) ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν σε συνάντηση με αυτόχθονες Αμερικανούς, βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρθηκε στη βουλευτή των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Ουόρεν λέγοντας ότι «υπάρχει μια Ποκαχόντας στη αμερικανική Γερουσία».

Αφού άκουσε την ομιλία ενός βετεράνου Ινδιάνου από την φυλή των Ναβάχο, οι οποίοι ανέπτυξαν έναν κώδικα βασισμένο στη γλώσσα τους για να μεταφέρουν μηνύματα στη διάρκεια του πολέμου, ο αμερικανός πρόεδρος θέλησε να εξάρει τη συμβολή των βετεράνων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα εκφωνήσει κάποια προετοιμασμένη ομιλία.

«Βρίσκεστε εδώ πολύ πριν από οποιονδήποτε από εμάς» είπε ο μεγιστάνας.

«Έχουμε μια εκπρόσωπο στο Κογκρέσο, για την οποία λένε ότι βρισκόταν εδώ πολύ καιρό πριν. Την αποκαλούν Ποκαχόντας» είπε, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους παρευρισκόμενους.

Ο πρόεδρος είχε αναφερθεί επανειλημμένως στην Ουόρεν ως «Ποκαχόντας», το όνομα της διάσημης Ινδιάνας που έζησε τον 17ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η Ουόρεν, από τα πιο επιφανή μέλη των Δημοκρατικών της Γερουσίας, έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και έχει διατελέσει σύμβουλος του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προτού εκλεγεί στη Γερουσία το 2012.

Ο Λευκός Οίκος επισήμανε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διατύπωσε κάποιο ρατσιστικό υποτιμητικό σχόλιο, όταν αναφέρθηκε στην Ουόρεν ως Ποκαχόντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.