ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Θετικά εξετάζεται η ένταξη χωρών των δυτικών Βαλκανίων

16:51 - 28 Νοε 2017 | Ειδήσεις
ΕΕ: Θετικά εξετάζεται η ένταξη χωρών των δυτικών Βαλκανίων
Το ενδεχόμενο της ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στις χώρες ΕΕ φαίνεται να εξετάζει θετικά η ίδια η Ένωση με σκοπό να ενδυναμωθεί αλλά και να διασφαλίσει την ειρήνη της περιοχής.

Αναλυτικότερα, ο επίτροπος αρμόδιος για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση Γιοχάνες Χαν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία μεταξύ των χωρών μελών να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο διεύρυνσης (από ό,τι πριν από έναν χρόνο)».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «Η Αλβανία, η ΠΓΔ της Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο και η Σερβία είναι επίσημα υποψήφιες προς ένταξιν χώρες, ενώ η Βοσνία και το Κόσοβο επιδιώκουν να αποκτήσουν το στάτους της υποψήφιας χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρεί την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων σημαντική για σειρά θεμάτων όπως είναι ο έλεγχος της μετανάστευσης και η αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από ενδεχόμενη ρωσική ανάμειξη ή από το ριζοσπαστικό ισλάμ. Τα κράτη μέλη της ΕΕ συνειδητοποίησαν ότι "η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί στα Βαλκάνια και ότι η προοπτική της ένταξης στην ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας».

Τέλος ο Γιοχάνες Χαν εξέφρασε την άποψη ότι «Τα δυτικά Βαλκάνια και τα 20 εκατομμύρια του πληθυσμού τους που επιθυμούν να αναπτύξουν την ευημερία τους αποτελούν μία πολύ ελκυστική αγορά για την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος προσθέτοντας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.