ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαύρη λίστα ευρωπαϊκών φορολογικών παραδείσων ζητά ο Μοσκοβισί

21:31 - 28 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Μαύρη λίστα ευρωπαϊκών φορολογικών παραδείσων ζητά ο Μοσκοβισί
«Καλώ τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν επειγόντως πριν το τέλος του έτους μια ευρωπαϊκή λίστα των φορολογικών δικαιοδοσιών που αρνούνται να μεταρρυθμίσουν τους φορολογικούς τους κανονισμούς για να συμμορφωθούν με τα ευρωπαϊκά κριτήρια» ανέφερε ο Πιέρ Μοσκοβισί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

O Eυρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα απηύθυνε την Τετάρτη έκκληση για τη δημιουργία μιας μαύρης λίστας με φορολογικούς παραδείσους, ζητώντας παράλληλα το πάγωμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς τους προορισμούς αυτούς.

Μέχρι τώρα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν ελέγξει 92 φορολογικές δικαιοδοσίες ενάντια σε έναν αριθμό κριτηρίων που έχουν σαν στόχο να μετρούν τη φορολογική διαφάνεια, την χρήση επιβλαβών φορολογικών πρακτικών και τη συνεργασία σε δημοσιονομικά ζητήματα. Ωστόσο, ορισμένα κράτη της Ε.Ε. δεν έχουν αλλάξει τους φορολογικούς τους κανονισμούς παρά τις πιέσεις των Βρυξελλών, ενώ οι μισές από τις 92 έχουν δεσμευτεί να το κάνουν το 2018, σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί.

«Τα Paradise Papers έχουν καταδείξει την έκταση της απάτης σε ορισμένες δικαιοδοσίες σε αγαθά όπως τα γιοτ» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Μοσκοβισί στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Paradise Papers.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.