ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουλτς: Διαψεύδει την εκκίνηση συνομιλιών με CDU-CSU (upd)

14:27 - 01 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Σουλτς: Διαψεύδει την εκκίνηση συνομιλιών με CDU-CSU (upd)
Διαψεύδει ο ηγέτης του SPD, Μάρτιν Σουλτς, δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο CDU, CSU και SPD, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν το βράδυ της Πέμπτης, συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών ανέφερε πως «δεν υπάρχει πράσινο φως για διαπραγματεύσεις για μεγάλο συνασπισμό».

«Είναι απλούστατα λάθος» είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε πολλές επιλογές».

Συμπλήρωσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το προεδρείο του κόμματος την Δευτέρα και ότι οι επιλογές θα συζητηθούν και στο Συνέδριο του SPD, 7-9 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του κόμματος της Μέρκελ (CDU) δήλωσε πως οι ηγέτες των τριών κομμάτων συζήτησαν διάφορες προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου, μεταξύ των οποίων και ο σχηματισμός κυβέρνησης μειοψηφίας υπό την Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο η πρόταση αυτή συνάντησε σκεπτικισμό.

Εν τω μεταξύ, σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών INSA για λογαριασμό της Bild, ενώ σχεδόν το 42% των ερωτηθέντων πολιτών θεωρεί ότι θα υπάρξει και τρίτος μεγάλος συνασπισμός μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, μόνο το 22% τον επιθυμεί.

Το 30% των Γερμανών επιθυμεί νέες εκλογές, αλλά μόνο το 20% τις βλέπει πιθανές.

Δημοφιλέστερη εκδοχή μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης μειοψηφίας είναι σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και Πρασίνων (Die Greuenen).

Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 01 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.