ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit δίχως... Brexit ζητά η Βρετανία για το εμπόριο

13:22 - 12 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Brexit δίχως... Brexit ζητά η Βρετανία για το εμπόριο
Η Μ. Βρετανία θα επιθυμούσε να εξασφαλίσει μία εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, η οποία θα είναι «σχεδόν πανομοιότυπη» με την υφιστάμενη συμφωνία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Μ. Βρετανίας, Liam Fox, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Μία εμπορική συμφωνία παρόμοια με τις ισχύουσες συνθήκες θα διασφάλιζε μία ομαλή μεταβατική περίοδο, τόνισε ο Fox από το Μπουένος Άιρες όπου παρευρέθηκε σε συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

«Αυτό που θέλω να δω είναι μία πλήρης και συνολική συμφωνία για το εμπόριο που θα είναι όσο γίνεται πιο κοντά σε όσα ισχύουν σήμερα», υπογράμμισε ο Fox. «Αν υπήρχε, για παράδειγμα, μία πολύ ανοιχτή και ελεύθερη συμφωνία που θα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή που ισχύει σήμερα, τότε η μεταβατική περίοδος δεν θα χρειαζόταν να είναι τόσο μακρά ή δύσκολη», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Fox δεν συμφωνεί με τον επικεφαλής διαπραγματεύσεων της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος είπε ότι το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει η Μ. Βρετανία είναι μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου σαν αυτή που ισχύει μεταξύ της Ε.Ε. και του Καναδά, δεδομένων των κόκκινων γραμμών της Τερέζα Μέι. Μία καλύτερη συμφωνία είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, σημειώνει ο Fox, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις του Μπαρνιέ είναι στο πλαίσιο των διαπραγματευτικών ελιγμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.