ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι: Δεν θα εκτροχιαστεί το Brexit

17:45 - 17 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Μέι: Δεν θα εκτροχιαστεί το Brexit
Δεν πρόκειται να ανατραπεί ο σχεδιασμός για το Brexit, διαβεβαίωσε η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν δύσκολες συναντήσεις, κατά τις οποίες θα επιχειρήσει να ενώσει το διχασμένο υπουργικό συμβούλιο πίσω από το όραμά της για την μετά-Brexit Βρετανία.

 

Την Παρασκευή η Μέι εξασφάλισε συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες ως προς το ζήτημα της μεταβατικής περιόδου και των μακροπρόθεσμων εμπορικών συμφωνιών.

Η πρόοδος που επιτεύχθηκε κατάφερε να κατευνάσει ως έναν βαθμό τις ανησυχίες των επιχειρήσεων και των επενδυτών που φοβούνται ότι η Βρετανία θα βγει εκτός μπλοκ χωρίς συμφωνία εξόδου ή ότι η εύθραυστη κυβέρνηση της Μέι θα καταρρεύσει υπό την πίεση του Brexit.

«Μέσα σε όλη αυτή τη φασαρία συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Το μήνυμά μου σήμερα είναι πολύ σαφές. Δεν θα εκτροχιαστούμε από αυτό το θεμελιώδες καθήκον μας να πραγματοποιήσουμε τη δημοκρατική επιθυμία του βρετανικού λαού» έγραψε η Μέι στην Sunday Telegraph.

Ωστόσο, η πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει δυσκολίες αυτή την εβδομάδα όταν θα συζητήσει με τους υπουργούς της το λεγόμενο «τελικό στάδιο» των διαπραγματεύσεων του διαζυγίου για πρώτη φορά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τον Ιούνιο 2016. Οι συναντήσεις αυτές αναμένεται να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τη Μέι ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποφύγει να γίνει κατώτερη της ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.