ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοβούνται ρατσισμό από την επερχόμενη Βουλγαρική Προεδρία στην ΕΕ

13:56 - 18 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Φοβούνται ρατσισμό από την επερχόμενη Βουλγαρική Προεδρία στην ΕΕ
Εν αναμονή της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Βουλγαρία, τον Ιανουάριο του 2018, δεκατέσσερις ευρωβουλευτές των Ομάδων της Αριστεράς, Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Φιλελεύθερων και των «Πρασίνων», με γραπτή τους ερώτηση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εκφράζουν φόβους ότι κατά τη διάρκεια της Βουλγαρικής Προεδρίας, μπορεί να υπάρξουν συμπεριφορές μίσους, ρατσισμού και διακρίσεων.

Δικαιολογώντας τους φόβους τους οι ευρωβουλευτές σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι:

  1. Στην Βουλγαρία φέτος, σημειώθηκε αύξηση του λόγου μίσους εναντίον Ρομά, μουσουλμάνων και μεταναστών και σημειώθηκε επίσης αύξηση των παράνομων εξαναγκαστικών εξώσεων και αστυνομικών επιδρομών κατά Κοινοτήτων Ρομά στη χώρα.
  2. Προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία ότι, στην σημερινή κυβέρνηση στην Βουλγαρία συμμετέχει το πολιτικό κόμμα «Ηνωμένοι Πατριώτες» (UP), μέλη του οποίου, ενώ έχουν υιοθετήσει ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις και θέσεις, θα προεδρεύσουν «αναγκαστικά» σε ομάδες εργασίας και συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με το δεδομένο ότι, δεν υπάρχει χώρος στην ΕΕ, για οποιαδήποτε μορφή διακρίσεων και εκφράσεις μίσους, οι ευρωβουλευτές ρωτούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τι προτίθεται να κάνει, με την Βουλγαρία και ειδικότερα την ομιλία μίσους από τους υπουργούς της κυβέρνησης του UP.

Ακολουθεί η λίστα των 14 ευρωβουλευτών, που υπογράφουν την γραπτή αυτή ερώτηση:

BarbaraSpinelli (GUE/NGL) , BodilValero (Verts/ALE) , CorneliaErnst (GUE/NGL) , BenedekJávor(Verts/ALE) , BarbaraLochbihler (Verts/ALE) , PéterNiedermüller (S&D) , SorayaPost (S&D) ,NessaChilders (S&D) , ZigmantasBalčytis (S&D) , PatriciaLalonde (ALDE) , DietmarKöster (S&D) ,PeterKouroumbashev (S&D) , EvelynRegner (S&D) , JulieWard (S&D)

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.