ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Economist: Επιλέγει τη Γαλλία ως χώρα του 2017

14:43 - 26 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Economist: Επιλέγει τη Γαλλία ως χώρα του 2017
Τη Γαλλία επέλεξε ο βρετανικός Economist ως χώρα της χρονιάς που φεύγει, κυρίως χάρη στον Εμανουέλ Μακρόν, για τον οποίο η επιθεώρηση σημειώνει ότι κατάφερε να μεταρρυθμίσει τη χώρα που έμοιαζε αδύνατον να μεταρρυθμιστεί.

«Το 2017 η Γαλλία ξεπέρασε κάθε προσδοκία» αναφέρει το περιοδικό και προσθέτει ότι ο Μακρόν, ένας πρώην τραπεζίτης, κατάφερε να κερδίσει την προεδρία χωρίς στήριξη από καμία παραδοσιακή πολιτική δύναμη.

Το νεοσύστατο κόμμα En Marche (Εμπρός) κατατρόπωσε την παλιά φρουρά και έδωσε ελπίδα σε όσους πιστεύουν ότι η αιώνια διαίρεση μεταξύ Δεξιάς-Αριστεράς είναι λιγότερο σημαντική από την αντιπαράθεση Ανοιχτή-Κλειστή κοινωνία, σημειώνει η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

«Ο Μακρόν έκανε προεκλογική εκστρατεία για μια Γαλλία ανοιχτή στον λαό, στα αγαθά και στις ιδέες που έρχονται από το εξωτερικό αλλά και για την κοινωνική αλλαγή της χώρας του» προστίθεται στο άθρθρο.

Η κριτική που δέχεται ο Μακρόν ότι οι μεταρρυθμίσεις του θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο τολμηρές, δεν λαμβάνει υπόψη ότι η Γαλλία μέχρι πριν από λίγο καιρό έμοιαζε ανίκανη να μεταρρυθμιστεί, καταλήγει το άρθρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.