ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πρίγκιπας Χάρι... ανέκρινε τον Μπαράκ Ομπάμα

15:53 - 27 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Ο Πρίγκιπας Χάρι... ανέκρινε τον Μπαράκ Ομπάμα
Συνέντευξη στον Πρίγκιπα Χάρι παραχώρησε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μίλησε για την καθημερινότητά του, ως... απλού πολίτη, αλλά και για το μέλλον των ΗΠΑ.

Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε πως αισθάνεται «ανησυχία» για το μέλλον της χώρας του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον πρίγκιπα Χάρι στο BBC Radio4.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των social media και επισήμανε τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τη λάθος χρήση του. Αν και ο Ομπάμα δεν αναφέρθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, είναι ξεκάθαρο πως η... μπάλα παίρνει και τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, που χρησιμοποιεί ασταμάτητα το Twitter, ακόμα και τώρα που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.

«Ενας από τους κινδύνους του Ιντερνετ είναι ότι οι άνθρωποι βλέπουν τελείως διαφορετικές πραγματικότητες. Μπορούν να νανουριστούν από ιδέες που ενισχύουν τις ιδεοληψίες τους», δηλώνει ο Μπαράκ Ομπάμα και προσθέτει:

«Το θέμα που τίθεται είναι πώς να εκμεταλλευτεί κανείς αυτήν την τεχνολογία κατά τρόπο ώστε να δοθεί χώρος στον πλουραλισμό των φωνών, στη διαφορετικότητα των απόψεων, με την αποφυγή της βαλκανιοποίησης της κοινωνίας».

Η ζωή μετά την προεδρία

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε και στην καθημερινότητά του μετά την προεδρική του θητεία:

«Ξυπνώ αργότερα με ένα πνεύμα ελευθερίας. Είναι απολαυστικό να έχεις τη δυνατότητα να είσαι κύριος της μέρας σου. Οταν σηκώνομαι από το κρεβάτι, μπορώ να πάρω τις δικές μου αποφάσεις, να αποφασίσω πώς θα χρησιμοποιήσω τον χρόνο μου».

Πάντως, δεν έκρυψε πως ορισμένες στιγμές του λείπει η προεδρική θητεία. «Μου λείπει το επιτελείο μου, μου λείπει η ίδια η δουλειά», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.