ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Περίοδος αλλαγών για την ΕΚΤ ως το 2019

11:15 - 03 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Bloomberg: Περίοδος αλλαγών για την ΕΚΤ ως το 2019
Περίοδος αλλαγών προβλέπεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εφόσον, μέχρι το τέλος του 2019, λήγει η θητεία των πέντε εκ των επτά ανώτερων αξιωματούχων της.

Η περίοδος αλλαγών στα πρόσωπα που στελεχώνουν τα κορυφαία όργανα, πρόκειται να κορυφωθεί με την επιλογή του διαδόχου του προέδρου Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με το Bloomberg, η πολιτική, το φύλο, αλλά και οι ικανότητες θα καθορίσουν την επιλογή των υποψηφίων. Η ίδια η ΕΚΤ ελάχιστο ρόλο θα διαδραματίσει, αφού η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών θα είναι το αποφασιστικό στοιχείο. Πρώτη κίνηση θα είναι η επιλογή νέου αντιπροέδρου που θα αντικαταστήσει τον Πορτογάλο Βίτορ Κονστάσιο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg ως διάδοχος του Ντράγκι προαλείφεται ο Γενς Βάιντμαν, ωστόσο η επιλογή ενός Γερμανού εμπεριέχει κινδύνους αφού οι αγορές θα φοβηθούν απότομη έξοδο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι, ανεξαρτήτως προσώπων, ο πραγματισμός και τα οικονομικά στοιχεία θα είναι οι παράγοντες που θα καθορίζουν την πολιτική της ΕΚΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.