ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΚΤ ανεβάζει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για την Deutsche Bank

20:20 - 04 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Η ΕΚΤ ανεβάζει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για την Deutsche Bank
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αυξήσει το ποσό κεφαλαίου που πρέπει να έχει η Deutsche Bank για να ανταποκριθεί στα ελάχιστα κανονιστικά όρια το 2018, σε μια εποχή όπου οι κεφαλαιακές απαιτήσεις στο τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης είναι «σταθερές».

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε τη νέα ελάχιστη κεφαλαιακή απαίτηση (SREP) σήμερα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η γερμανική τράπεζα πρέπει να διατηρήσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1 (phased in) στο 10,65%, υψηλότερα από το απαιτούμενο 9,52% που ήταν το 2017.

Ο πραγματικός δείκτης CET1 της Deutsche Bank είναι 14,58%, μετά την αύξηση κεφαλαίου ύψους 8 δισ. στην οποία προχώρησε το προηγούμενο έτος.

Η γερμανική τράπεζα αποδίδει τον υψηλότερο δείκτη στη σταδιακή εισαγωγή ενός δείκτη μετατροπής κεφαλαίου και του επονομαζόμενου «μαξιλαριού» GSIB που πρέπει να διατηρήσουν οι πιο συστημικά σημαντικές τράπεζες στον κόσμο.

Η ΕΚΤ δεν δημοσιεύει τα κεφαλαιακά της αιτήματα, αλλά σε παρουσίαση το Δεκέμβριο, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το 2018 οι μέσες κεφαλαιακές απαιτήσεις είναι σταθερές, «αλλά με διαφορετικά αποτελέσματα για μεμονωμένες τράπεζες».

Η Unicredit δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι η κεφαλαιακή της απαίτηση είχε μειωθεί, κατά 9,2% ως αποτέλεσμα της «απομείωσης του κινδύνου» του ισολογισμού και της προόδου που σημειώθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού της.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:26 - 04 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.