ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Επίθεση" Ερντογάν σε Γάλλο δημοσιογράφο που ρώτησε για τη Συρία

23:02 - 05 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
"Επίθεση" Ερντογάν σε Γάλλο δημοσιογράφο που ρώτησε για τη Συρία
Εναντίον Γάλλου δημοσιογράφου, ο οποίος τον ρώτησε σχετικά με τις υποψίες ότι η Άγκυρα προμήθευσε όπλα το Ισλαμικό Κράτος, καταφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Δημοσιογράφος του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2, ρώτησε τον πρόεδρο της Τουρκίας σχετικά με περιστατικό του Ιανουαρίου 2014, όταν εμποδίστηκε η διέλευση φορτηγών τα οποία ανήκαν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) και υπήρχαν υποψίες ότι μετέφεραν όπλα για τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Εκνευρισμένος, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε: «Μιλάς χρησιμοποιώντας λόγια της FETO, όχι ως δημοσιογράφος».

Η Άγκυρα είχε χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη υπόθεση μηχανορραφία με την υπογραφή του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο επίσης κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος.

«Εκείνοι που είχαν κάνει αυτές τις επιχειρήσεις ήταν εισαγγελείς της FETO, τώρα βρίσκονται στη φυλακή», συνέχισε ο κ. Ερντογάν και διερωτήθηκε: «Μου θέτεις αυτό το ερώτημα, όμως γιατί δεν ρωτάς τις ΗΠΑ που έστειλαν 4.000 φορτηγά με όπλα στη Συρία;».

«Είσαι δημοσιογράφος, όχι; Οφείλεις να ερευνήσεις κι αυτό επίσης» συμπλήρωσε και προειδοποίησε πως «δεν έχετε ενώπιόν σας κάποιον που θα το καταπιεί αυτό εύκολα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.