ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Η Ευρώπη χρειάζεται ενιαία προσέγγιση για τις ξένες επενδύσεις

13:41 - 10 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Μακρόν: Η Ευρώπη χρειάζεται ενιαία προσέγγιση για τις ξένες επενδύσεις
Μια ενιαία προσέγγιση σε ό,τι αφορά την προστασία των στρατηγικών περιουσιακών της στοιχείων απέναντι σε εξαγορές από ξένες εταιρίες χρειάζεται η Ευρώπη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο τελευταίο σκέλος της τριήμερης επίσκεψής του στην Κίνα.

Ο Μακρόν κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους του να είναι πιο προσεκτικοί αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία που επιτρέπουν να εξαγορασθούν από άλλες εταιρίες. Χαρακτηριστικά δήλωσε «Η Ευρώπη έχει συχνά εμφανιστεί διχασμένη για την Κίνα και η Κίνα δεν θα σεβαστεί μια ήπειρο, μια δύναμη, όταν κάποια κράτη-μέλη αφήνουν την πόρτα τους ανοικτή χωρίς περιορισμούς».

«Η Κίνα, που είναι μια μεγάλη δύναμη, δεν σέβεται μια χώρα που πουλά τις βασικές της υποδομές στον μειοδότη», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η ΕΕ ελπίζει ότι οι διαπραγματεύσεις της για ένα επενδυτικό σύμφωνο με την Κίνα θα φθάσουν σε «καθοριστικό επίπεδο» φέτος, δήλωσε, επίσης σήμερα, ο πρέσβης της ΕΕ στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καλώντας το Πεκίνο να τηρήσει τη δέσμευσή του να ανοίξει την οικονομία του στον υπόλοιπο κόσμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.