ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Χαλασμένο και άδικο το αμερικανικό δικαστικό σύστημα

18:33 - 10 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Τραμπ: Χαλασμένο και άδικο το αμερικανικό δικαστικό σύστημα
"Άδικο" χαρακτήρισε το αμερικανικό δικαστικό σύστημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή να αναστείλει προσωρινά την κατάργηση του προγράμματος DACA που προστατεύει τους ανήλικους παράτυπους μετανάστες από απέλαση και τους επιτρέπει να εργάζονται και να σπουδάζουν στη χώρα.

Με ένα μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή δείχνει σε όλους ότι το σύστημα είναι "άδικο" και "δεν λειτουργεί πια" επειδή "η απέναντι πλευρά σε μια υπόθεση (όπως αυτή του DACA) προσφεύγει πάντα στο 9ο Εφετείο και σχεδόν πάντα κερδίζει προτού ανατραπεί (σ.σ. η απόφαση) από ανώτερα δικαστήρια".

Λίγο νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς χαρακτήρισε "εξωφρενική" την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου να απαγορεύσει τον τερματισμό του προγράμματος DACA.

"Ένα ζήτημα αυτού του μεγέθους θα πρέπει να περάσει από τη φυσιολογική νομοθετική διαδικασία. Ο πρόεδρος Τραμπ είναι δεσμευμένος στο κράτος δικαίου και θα εργαστεί με τα μέλη και των δύο κομμάτων για να καταλήξουμε σε μια μόνιμη λύση που θα διορθώνει τις αντισυνταγματικές ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης", σχολίασε.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε στον Λευκό Οίκο το θέμα των νεαρών "Ονειροπόλων" που προστατεύονταν από το πρόγραμμα DACA με Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς βουλευτές, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος.

Το πρόγραμμα DACA τέθηκε σε ισχύ από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το 2012 και αφορούσε ανθρώπους που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν ακόμη ανήλικοι και κινδύνευαν με απέλαση. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση Trump ανακοίνωσε την κατάργηση του προγράμματος. Στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης αυτής είχε προσφύγει η πρύτανης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Τζάνετ Ναπολιτάνο και πρώην υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας στην κυβέρνηση του Ομπάμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:32 - 10 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.