ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Σεντένο: Έχουμε ξεπεράσει την κρίση, αλλά η δουλειά δεν τελείωσε

16:31 | 12 Ιαν 2018 Ειδήσεις

Σεντένο: Έχουμε ξεπεράσει την κρίση, αλλά η δουλειά δεν τελείωσε

Τη δέσμευση να προωθήσει με «ισχυρή αποφασιστικότητα» τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη ανέλαβε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, ο Πορτογάλος Μάριο Σεντένο, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του από τον απερχόμενο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Παρίσι.

 

«Το παράθυρο ευκαιρίας που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για να επιτύχουμε τη μεταρρύθμιση των θεσμών που έχουμε στην Ευρωζώνη» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας σε μία μικρής διάρκειας τελετή στην πρεσβεία της χώρας του στο Παρίσι.

«Αυτό σχετίζεται με την τραπεζική ένωση, την ένωση των κεφαλαιαγορών και τις συζητήσεις που έχουμε για τη δημοσιονομική πολιτική» σημείωσε.

Όπως ανέφερε, έχουμε βγει από την κρίση, αλλά οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει, ενώ υπογράμμισε τη σημασία τού να «ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των πολιτών μας και να οικοδομήσουμε μια Ευρωζώνη πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική». Παράλληλα, κάλεσε τους εταίρους του να σταθούν στο ύψος «των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε».

Από την πλευρά του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο διάδοχός του «έχει ισχυρή υποστήριξη εντός του Eurogroup για να προωθήσει περαιτέρω τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της Ευρωζώνης».

Ο Ολλανδός πολιτικός του έδωσε συμβολικά το «καμπανάκι του Eurogroup» που χρησιμοποιούσε για την έναρξη των συνεδριάσεων.

« Τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις ως πρόεδρος κάνει ο Τραμπ Χάρης Γεωργιάδης: Με την κατάργηση φόρων, αυξήσαμε τα έσοδα »
Copyright © 1999-2018 Premium S.A. All rights reserved.