ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμος να μπει στο κυβερνητικό μέγαρο ως πρωθυπουργός ο Μπερλουσκόνι

19:29 - 18 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Έτοιμος να μπει στο κυβερνητικό μέγαρο ως πρωθυπουργός ο Μπερλουσκόνι
"Αν το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου μου ξαναδώσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, δεν θα είναι δυνατόν να μην αναλάβω τη σχετική πολιτική ευθύνη. Θα πάω στο κυβερνητικό μέγαρο ως πρωθυπουργός", δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο καβαλιέρε ωστόσο σημείωσε ότι είναι κάτι που δεν θεωρεί πολύ πιθανό, διότι γνωρίζει "τους ρυθμούς του Δικαστηρίου του Στρασβούργου".

Αναφερόμενος στην πολιτική του σταδιοδρομία, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, ο κ. Μπερλουσκόνι τόνισε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, ότι "σε περίπτωση που ο ίδιος ξαναγίνει πρωθυπουργός, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος παίζει σε ρόλο μεσοεπιθετικού, θα μπορούσε να γίνει υπουργός Εσωτερικών".

Υπενθυμίζεται ότι ο ιταλός πολιτικός, βάσει αναδρομικής ισχύος της σχετικής ιταλικής νομοθεσίας και λόγω της οριστικής καταδίκης του για φορολογική απάτη, μέχρι το 2019 δεν μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, και ούτε να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα. Κατά της ερμηνείας αυτής του νόμου από το ιταλικό κοινοβούλιο, έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.