ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Φρειδερίκη» σαρώνει την Ευρώπη- Στους οκτώ οι νεκροί

20:38 - 18 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Η «Φρειδερίκη» σαρώνει την Ευρώπη- Στους οκτώ οι νεκροί
Το χαμηλό βαρομετρικό «Φρειδερίκη», σαρώνει στο πέρασμά του Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία, με τις καταιγίδες να έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο οκτώ ανθρώπων.

Τρεις θάνατοι καταγράφηκαν από πτώσεις δέντρων κι άλλα δυστυχήματα στη Γερμανία όπου από το πρωί οι θυελλώδεις άνεμοι πνέουν με ταχύτητα μέχρι και 160 χιλιόμετρα την ώρα. Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία αναβάθμισε τη θύελλα σε τυφώνα.

Νωρίτερα οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν τη διακοπή μέχρι τις 3 μετά τα μεσάνυχτα όλων των δρομολογίων του προαστιακού και των τραίνων μεγάλη ταχύτητας στη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία. Τουλάχιστον 4 άτομα υπέστησαν τραυματισμούς από πτώσεις δένδρων, 100.000 νοικοκυριά πρέπει να βγάλουν την ημέρα χωρίς ρεύμα. Εκτός αυτού, από τις χαμηλές θερμοκρασίες έχει πιάσει χιόνι και πάγο στους δρόμους στη βόρεια και δυτική Γερμανία.

Στην Ολλανδία, η αστυνομία ανακοίνωσε πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων ή μπάζων σε ξεχωριστά περιστατικά.

Το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ανέστειλε για λίγο όλη την αεροπορική κυκλοφορία καθώς οι ριπές των ανέμων έφθαναν ακόμη και τα 140 χλμ. την ώρα κατά μήκος των ακτών. Οι αρχές απαγόρευσαν τη κυκλοφορία τραίνων, ενώ ο σιδηροδρομικός σταθμός της Χάγης έκλεισε από φόβο μήπως πέσουν κομμάτια από τη γυάλινη οροφή του σε περαστικούς. Στο Ρότερνταμ οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν σκεπές σπιτιών.

Στο Βέλγιο σκοτώθηκε άνθρωπος από κορμό δένδρων, ενώ το λιμάνι της Γάνδης έκλεισε. Στην Ιταλία, οι θυελλώδεις άνεμοι, που τρέχουν μέχρι και 200 χλμ. την ώρα, προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου στην Καλαβρία, υλικές ζημιές σε σπίτια και ακυρώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Οι αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.