ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Λε Μερ μετά το ξύλο για μια Nutella

12:35 - 31 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Παρέμβαση Λε Μερ μετά το ξύλο για μια Nutella
Την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ προκάλεσαν οι πρωτοφανείς σκηνές βίας, που σημειώθηκαν μεταξύ πελατών γαλλικής αλυσίδας σούπερμαρκετ, οι οποίοι έπαιξαν ξύλο προσπαθώντας να προλάβουν να πάρουν από τα ράφια ένα βάζο Nutella σε προσφορά.

Μιλώντας στο RTL ο γάλλος ΥΠΟΙΚ δήλωσε: «Δέχθηκα χθες τον διευθυντή της Intermarché. Του είπα ότι αυτό δεν μπορεί να ξαναγίνει, δεν μπορούμε να έχουμε τέτοιες σκηνές για τέσσερα συνεχόμενα πρωινά στη Γαλλία».

Μάλιστα, ο υπουργός απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν αυτός ο τρόπος προώθησης προϊόντων είναι «υγιής».

«Υπάρχει μια συμφωνία που υπεγράφη από την Intermarché και τους άλλους διανομείς πρόσφατα, για να μην επαναληφθεί αυτού του είδους η προώθηση προϊόντων. Οφείλουν να κρατήσουν τον λόγο τους» είπε ο υπουργός.

Οι πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Intermarché, η οποία έβγαλε σε προσφορά από την περασμένη Πέμπτη έως το Σάββατο την Nutella. Αντί για 4,50 ευρώ, η κάθε συσκευασία στοίχιζε 1,41.

«Κάνουν σαν  ζώα. Μιας γυναίκας τής τράβηξαν τα μαλλιά και μια ηλικιωμένη χτύπησε στο κεφάλι. Μία άλλη είχε ματωμένο χέρι» ανέφερε πελάτισσα στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Άλλος πελάτης έφυγε με μαυρισμένο μάτι.

Τα εμπορεύματα εξαντλήθηκαν μέσα σε δεκαπέντε λεπτά. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές, όπως στην Τουλούζη, μπήκε «δελτίο» οπότε οι πελάτες δεν μπορούσαν να αγοράσουν πάνω από μία συσκευασίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.