ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Μείωση 72% στη χρηματοδότηση έρευνας καθαρής ενέργειας

14:44 - 03 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Τραμπ: Μείωση 72% στη χρηματοδότηση έρευνας καθαρής ενέργειας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να μειώσει την χρηματοδότηση για τα προγράμματα καθαρής ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας κατά ένα εντυπωσιακό 72%, καταργώντας τουλάχιστον 230 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για το δεύτερο πρόσφατο μέτρο κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μετά την επιβολή δασμού 30% σε εισαγόμενους ηλιακούς συλλέκτες.

Σύμφωνα με πηγές της Washington Post, το προσχέδιο προϋπολογισμού που διέρρευσε από τον Λευκό Οίκο, η πολιτική του Τραμπ δεν αφοσιώνεται σχεδόν καθόλου στην καθαρή ενέργεια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό είναι απλώς ένα προσχέδιο και οι διαπραγματεύσεις πιθανώς να αυξήσουν τελικά τη χρηματοδότηση και τις θέσεις εργασίας σε σχέση με την αρχική πρόταση.

Ενδεικτικά, το Γραφείο Ενεργειακής Απόδοσης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας έχει σήμερα προϋπολογισμό ύψους 2,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λευκός Οίκος ζητά να πέσει αυτό το ποσό στα 575,5 εκατομμύρια δολάρια, με περικοπή του προσωπικού από 680 σε 450 άτομα το 2019.

«Η κυβέρνηση χάνει θέσεις εργασίας από την Κίνα και τους άλλους παγκόσμιους ανταγωνιστές μας στο εμπόριο. Τα προγράμματα έρευνας, ανάπτυξης και εμπορίας της Υπηρεσίας Ενεργειακής Απόδοσης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η Αμερική ηγείται τόσο της επινόησης όσο και της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων καθαρής ενέργειας, που τροφοδοτούν το κράτος μας και αυξάνουν το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά», αναφέρει η ανακοίνωση μίας ομάδας αντιπολιτευόμενων Δημοκρατικών και Πρασίνων πολιτικών με ονομασία Bluegreen Alliance.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.