ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι: Δεν επιδιώκουμε παραμονή σε τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε.

15:08 - 05 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Μέι: Δεν επιδιώκουμε παραμονή σε τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε.
Την επιθυμία της να μην παραμείνει η Βρετανία σε τελωνιακή ένωση με τις χώρες της ΕΕ, εξέφρασε η Τερέζα Μέι.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη τόσο ξεκάθαρη απόρριψη από πλευράς της Ντάουνινγκ Στριτ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας σε τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε.

«Δεν είναι πολιτική μας η παραμονή στην τελωνειακή ένωση», ανέφερε επίσημη πηγή του πρωθυπουργικού γραφείου του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τον Guardian.

Η κ. Μέι βρίσκεται υπό πίεση, καθώς απειλείται διάσπαση εντός του κυβερνώντος, κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος, του οποίου ηγείται, μεταξύ ευρωπαϊστών και ευρωσκεπτικιστών, με τους πρώτους να επιθυμούν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διατήρηση δεσμών με την Ε.Ε. και τους δεύτερους να θέλουν να κόψουν το συντομότερο δυνατό όλα τα «σκοινιά» τα οποία δένουν τη Μεγάλη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία με το μπλοκ των υπόλοιπων 27 χωρών.

«Εκείνο που θέλω να διασφαλίσω είναι ότι θα έχουμε τις καλύτερες δυνατές εμπορικές ρυθμίσεις με την Κίνα και άλλες χώρες ανά τον κόσμο όταν θα εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η Τ. Μέι.

Η καθαρή κατάθεση της σχετικής θέσης της βρετανικής κυβέρνησης έρχεται μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση πληροφοριών στους Financial Times, οι οποίοι, επικαλούμενοι κυβερνητικούς αξιωματούχους, σημείωναν ότι το Η.Β. διαπραγματεύεται μυστικά παραμονή στην τελωνειακή ένωση των ευρωπαϊκών χωρών μετά το Brexit.

Οι δε Sunday Times, σε ρεπορτάζ τους, ανέφεραν ότι υπάρχουν κινήσεις Συντηρητικών βουλετών για αντικατάσταση της Τ. Μέι με τον νυν υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και στην πρωθυπουργία, προκειμένου να επιτευχθεί ένα «καθαρό» διαζύγιο με την Ε.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.