ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι: Νωρίς για να διακηρύξουμε νίκη στο μέτωπο του πληθωρισμού

20:53 - 05 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Ντράγκι: Νωρίς για να διακηρύξουμε νίκη στο μέτωπο του πληθωρισμού
«Αν και η εμπιστοσύνη μας ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει προς τον στόχο μας ενισχύεται μετά από τις θετικές οικονομικές εξελίξεις, δεν μπορούμε ακόμα να διακηρύξουμε ότι νικήσαμε στο μέτωπο αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παρουσιάζοντας την ετήσια Έκθεση της ΕΚΤ 2016 στους ευρωβουλευτές, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι «δεν μπορούμε ακόμα να ανακηρύξουμε τη νίκη», προσθέτοντας ότι η νομισματική πολιτική θα εξαρτηθεί από την πορεία των μακροοικονομικών στοιχείων.

Με την ευρωπαϊκή οικονομία να αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων δέκα ετών και τις τιμές καταναλωτή να σημειώνουν άνοδο, οι αξιωματούχοι αναζητούν τον καλύτερο τρόπο για να τερματίσουν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Η οικονομία της Ευρωζώνης καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη» δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, προσθέτοντας ότι «ενώ είμαστε πιο αισιόδοξοι για την πορεία του πληθωρισμού, χρειάζεται υπομονή κι επιμονή όσον αφορά τη νομισματική πολιτική ώστε να μην υπάρξουν καθοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό».

Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό να υπάρξουν προετοιμασίες για το σενάριο μη συμφωνίας για το Brexit. «Χωρίς ορατότητα αναφορικά με το μέλλον της σχέσης της Ε.Ε. με τη Βρετανία, οι προετοιμασίες είναι απαραίτητες για να αντιμετωπίσουμε τις τριβές κατά τη μετάβαση από την τρέχουσα στη μελλοντική κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μείωση των NPLs προκειμένου οι τράπεζες να είναι απόλυτα θωρακισμένες έναντι οποιασδήποτε νέας κρίσης αλλά και να είναι προσεκτικές ώστε να μην δημιουργηθούν νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:13 - 05 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.