ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλαφ Σολτς: Ποιος είναι ο νέος τσάρος της γερμανικής οικονομίας

15:20 - 07 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Όλαφ Σολτς: Ποιος είναι ο νέος τσάρος της γερμανικής οικονομίας
Ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς είναι, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο «εκλεκτός» για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, ανάμεσα στο CDU και το SPD.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης το SPD κατάφερε να «πάρει» το υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να εγκρίνουν τη συμφωνία για τον νέο Μεγάλο Συνασπισμό.

Ποιος είναι ο Σολτς           

Ο 59χρονος Ολαφ Σολτς, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών εις βάρος της λιτότητας και θεωρείται δεδομένο πως εφόσον  αναλάβει, θα ακολουθήσει μία πιο χαλαρή δημοσιονομική , σε σχέση με αυτή του «σκληρού» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Όλαφ Σολτς γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1958. Είναι παντρεμένος από το 1998 με την 57χρονη Μπρίτα Έρνστ, επίσης πολιτικό και μέλος του SPD, και δεν έχουν παιδιά. Είχε διατελέσει υπουργός Εργασίας της Γερμανίας τη διετία 2007-2009.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου, από το 2011 δεν είχε δείξει μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον διάθεση να εγκαταλείψει το πόστο του. Φαίνεται, όμως, πως αποφάσισε να αναλάβει δράση και να μπει πιο ενεργά στην πολιτική σκηνική.

Είναι ήδη αντιπρόεδρος του SPD και κατά πολλούς μπορεί να είναι υποψήφιος καγκελάριος του κόμματος στις επόμενες εκλογές.

Χαρακτηρίζεται ως συντηρητικός, εγκρατής και με αυτοπεποίθηση πολιτικός.

«Η μετακίνηση στο Βερολίνο για τον Σολτς του έρχεται γάντι», σχολιάζει η Morgenpost του Αμβούργου επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα η δημοτικότητα του νέου τσάρου της γερμανικής οικονομίας είχε υποστεί πλήγματα στη μεγαλούπολη του γερμανικού βορρά , λόγω των επεισοδίων που αμαύρωσαν τη σύνοδο G-20 το καλοκαίρι, αλλά και της αποτυχίας το 2015 στη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.