ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερεθνικά ψηφοδέλτια στις ευρωεκλογές ζητούν 50 ευρωβουλευτές

13:24 - 08 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Υπερεθνικά ψηφοδέλτια στις ευρωεκλογές ζητούν 50 ευρωβουλευτές
Πενήντα ευρωβουλευτές, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες από πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράφουν ανοιχτή επιστολή υπέρ των υπερεθνικών ψηφοδελτίων στις ευρωεκλογές.

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ δίνει μια μοναδική ιστορική ευκαιρία για ένα άλμα μπροστά προς την οικοδόμηση μιας πραγματικά ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Και αυτό γιατί θα παραιτηθεί από 73 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο και η πρότασή των ευρωβουλευτών είναι ένα μέρος αυτών να αποδοθούν και να καλυφθούν για πρώτη φορά με υπερεθνικά ψηφοδέλτια.

«Τα υπερεθνικά ψηφοδέλτια θα μπορούσαν να πιέσουν όλες τις ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις να παρουσιάσουν διευρυμένα πολιτικά προγράμματα που θα λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες όλων των Ευρωπαίων πολιτών αντί να αναλώνονται σε αντιφατικές προτάσεις που διαφέρουν μεταξύ χωρών και περιοχών» τονίζουν στην επιστολή.

Και προσθέτουν: «Ακόμη κι αν το εγχείρημα ξεκινούσε με έναν περιορισμένο αριθμό εδρών, αυτό θα έδινε τη δυνατότητα να αλλάξει δραματικά την άσκηση πολιτικής, μέχρις ότου τελικά όλοι οι πολίτες της Ευρώπης θα έχουν τη δυνατότητα να καθιστούν όλους τους εκλεγμένους Ευρωπαίους πολιτικούς υπόλογους για τις αποφάσεις που λαμβάνουν στις Βρυξέλλες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.