ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Ικανοποίηση για τον μεγάλο συνασπισμό στην Γερμανία

13:54 - 08 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Γαλλία: Ικανοποίηση για τον μεγάλο συνασπισμό στην Γερμανία
Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Γαλλία σχετικά με την δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού στην Γερμανία.

"Είναι αληθινά μια πολύ καλή είδηση το γεγονός ότι βλέπουμε τους γερμανούς φίλους μας να βρίσκουν τον δρόμο προς μια κυβερνητική συμφωνία, επειδή χρειαζόμαστε σταθερούς εταίρους που να μπορούν να αναλάβουν και πάλι την πρωτοβουλία", δήλωσε ο υφυπουργός για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν στο τηλεοπτικό κανάλι του κοινοβουλίου LCP, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν για την ανάκαμψη της Ευρώπης είχε ευνοϊκή απήχηση στις συζητήσεις ανάμεσα στο SPD, την CDU και την CSU.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή όλα αυτά τα εργοτάξια που έβαλε στο τραπέζι ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την ομιλία του τον Σεπτέμβριο στη Σορβόννη, επειδή ο γαλλο-γερμανικός κινητήρας έχει κρίσιμη σημασία και βρισκόμαστε σε μια σημαντική στιγμή, σε μια καμπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Brexit", πρόσθεσε.

Ο κ. Λεμουάν τόνισε ότι "Βλέπουμε πως υπάρχει μια τάση, μια λογική να εφοδιασθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με εργαλεία που θα επιτρέψουν να προετοιμαστεί το μέλλον, να έχουμε αληθινά προγράμματα σε ευρωπαϊκή κλίμακα".

Τέλος επισημαίνεται πως η Γαλλία θα συνεχίσει να ζητάει να υπάρξουν υπερεθνικά ψηφοδέλτια στις επόμενες ευρωεκλογές του 2019, παρόλο που η ιδέα αυτή απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.