ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει η αυλαία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Ν. Κορέα

11:14 - 09 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Ανοίγει η αυλαία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Ν. Κορέα
Ξεκινούν σήμερα οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας, με την Τελετή Έναρξης στο στάδιο της Αλπένσια να είναι προγραμματισμένη για τη 1 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σχεδόν ένα δισεκατομμύριο θεατές από ολόκληρο τον πλανήτη αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή, όπου παραδοσιακά πρώτη στο Ολυμπιακό στάδιο της Πιόνγκτσανγκ θα μπει να παρελάσει η Ελλάδα με σημαιοφόρο τη Σοφία Ράλλη, την τρίτη κατά σειρά γυναίκα που επιλέγει η ΕΟΕ καθώς το 2014 ήταν η Παναγιώτα Τσακίρη και το 2016 η Σοφία Μπεκατώρου.

Σημειώνεται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018 θα είναι οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Νότια Κορέα, μετά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 που διεξήχθησαν στην Σεούλ, και θα είναι οι πρώτοι Χειμερινοί Αγώνες της Νότιας Κορέας. Η Πιόνγκτσανγκ θα είναι η τρίτη ασιατική πόλη που θα διοργανώσει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την πόλη Σαπόρο της Ιαπωνίας (1972) και την πόλη Ναγκάνο της Ιαπωνίας (1998).

Συνολικά 84 κράτη έχουν στείλει από τουλάχιστον έναν αθλητή, ενώ επιτράπηκε και στους αθλητές της Βόρειας Κορέας που προκρίθηκαν στους Αγώνες να εισέλθουν στην Νότια Κορέα.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Αγώνες τέσσερις αθλητές: ο Γιάννης Αντωνίου και η σημαιοφόρος μας στην τελετή έναρξης, Σοφία Ράλλη, στα αγωνίσματα του αλπικού σκι, και οι Απόστολος Αγγέλης και Μαρία Ντάνου σε αυτό του σκι δρόμων αντοχής.

Οι Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ άρχισαν ανεπίσημα εχθές, με την διεξαγωγή των πρώτων αναμετρήσεων για τη φάση των ομίλων στα μικτά διπλά του κέρλινγκ, αλλά και τα προκριματικά για το ατομικό ανδρών από χαμηλό βατήρα στο άλμα με σκι. Θα ολοκληρωθούν στις 25 Φεβρουαρίου, με την διεξαγωγή 102 αγωνισμάτων μεταλλίων, με αποτέλεσμα οι Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ να είναι οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί στην Ιστορία που θα απονεμηθούν περισσότερα από 100 χρυσά. Συνολικά θα δοθούν 306 μετάλλια, με την τιμή κόστους του χρυσού να φτάνει τα 560 δολάρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:15 - 09 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.