ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Τέλος στο «shutdown» του ομοσπονδιακού κράτους έβαλε το Κογκρέσο

14:23 - 09 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Τέλος στο «shutdown» του ομοσπονδιακού κράτους έβαλε το Κογκρέσο
Τέλος στο "shutdown" του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ, μέχρι τις 23 Μαρτίου, έβαλε το Κογκρέσο. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε, με 240 ψήφους υπέρ και 186, το σχέδιο προϋπολογισμού που είχε περάσει νωρίτερα από τη Γερουσία και έτσι ήρε την αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους.

Το σχέδιο προϋπολογισμού 600 σελίδων το οποίο υπερψήφισε το Κογκρέσο προβλέπει αύξηση δαπανών κατά 300 δισ. δολάρια, κυρίως σε ό,τι αφορά την Άμυνα και τις κρατικές υπηρεσίες που αφορούν στο εσωτερικό της χώρας.

Όταν το σχέδιο υπογραφεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα επιστρέψει η "κανονικότητα" στον ομοσπονδιακό κρατικό τομέα.

Τι σημαίνει το shutdown

Πολλές ομοσπονδιακές κρατικές υπηρεσίες κλείνουν κατά τη διάρκεια της αναστολής, καθώς θεωρητικά η χρηματοδότησή τους παύει να είναι εξασφαλισμένη. Από πολλούς υπαλλήλους ζητείται να μην πηγαίνουν στη δουλειά τους και συνακόλουθα οι τελευταίοι δεν πληρώνονται, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Οι υπάλληλοι οι οποίοι κρίνονται απαραίτητοι - κυρίως στρατιωτικό προσωπικό και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας - υποχρεούνται να εργάζονται ασχέτως των αναστολών λειτουργίας του κράτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.