ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Αναζητούνται τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας (βίντεο)

09:30 - 12 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Ρωσία: Αναζητούνται τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας (βίντεο)
Σε αεροπορική τραγωδία εξελίχθηκε η πτήση αεροσκάφους της ρωσικής Saratov Airlines, το οποίο συνετρίβη έξω από τη Μόσχα λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο. Σύμφωνα με τις αρχές, και οι 71 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Το αεροσκάφος ΑΝ-148 των Saratov Airlines χάθηκε από τα ραντάρ λιγότερο από 10 λεπτά μετά την απογείωση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IFAX, το γραφείο της Εισαγγελίας στη ρωσική πρωτεύουσα ανακοίνωσε και επισήμως ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. O αρμόδιος για τις μεταφορές εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος είναι όλοι νεκροί.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε το δυστύχημα. Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων τις κακές καιρικές συνθήκες ή πιθανό λάθος του κυβερνήτη.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines.

 

Τα αίτια

Σύμφωνα με το Reuters εκπρόσωπος της Saratov Airlines δήλωσε πως δεν υπήρχε καμία ανησυχία για την κατάσταση του αεροσκάφους, το οποίο φέρεται να ήταν κατασκευής του 2010, ενώ είχε περάσει από όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους το 2016.

Στο σημείο της συντριβής έσπευσαν από την πρώτη στιγμή σωστικά συνεργεία, με ειδικά οχήματα που κινούνται πάνω στο χιόνι.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, εντοπίστηκαν δύο πτώματα στην περιοχή που κατέπεσε το μοιραίο αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines. Τις πληροφορίες μεταδίδουν ρωσικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Οι τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως έχει βρεθεί και το «μαύρο κουτί» του μοιραίου αεροπλάνου.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας έδειξαν συγγενείς να περιμένουν σοκαρισμένοι στο αεροδρόμιο του Ορσκ. Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 πως μία ομάδα ψυχολόγων βρίσκεται στο αεροδρόμιο για να παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης.

vbcvbe

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:32 - 12 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.