ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Τάσσομαι αυστηρά κατά της συμπεριφοράς της Τουρκίας

15:50 - 14 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Γιούνκερ: Τάσσομαι αυστηρά κατά της συμπεριφοράς της Τουρκίας
Σε αιχμηρές δηλώσεις κατά της Τουρκίας προχώρησε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, με αφορμή την αυξημένη προκλητικότητα των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο. Σε αιχμηρές δηλώσεις κατά της Τουρκίας προχώρησε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ, με αφορμή την αυξημένη προκλητικότητα των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο. «Τάσσομαι αυστηρά κατά της συμπεριφοράς της Τουρκίας», σχολίασε ο κ. Γιουνκέρ, σχετικά με τη χθεσινή ένταση στα Ιμια, με την τοποθέτησή του να έρχεται σε συνέχεια ανάλογων δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, που έχουν καταδικάσει την προκλητικότητα της Αγκυρας. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, είχε καλέσει την Τουρκία να αποφύγει απειλές ή ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε μέλους της Ε.Ε. και αντ 'αυτού να δεσμευτεί για καλές σχέσεις γειτονίας, για ειρηνική επίλυση διαφορών και για σεβασμό της εδαφικής κυριαρχίας.

«Τάσσομαι αυστηρά κατά της συμπεριφοράς της Τουρκίας», σχολίασε ο κ. Γιούνκερ, σχετικά με τη χθεσινή ένταση στα Ιμια, με την τοποθέτησή του να έρχεται σε συνέχεια ανάλογων δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, που έχουν καταδικάσει την προκλητικότητα της Αγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, είχε καλέσει την Τουρκία να αποφύγει απειλές ή ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε μέλους της Ε.Ε. και αντ 'αυτού να δεσμευτεί για καλές σχέσεις γειτονίας, για ειρηνική επίλυση διαφορών και για σεβασμό της εδαφικής κυριαρχίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.