ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι: Θα επανεξεταστούν τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήμια

22:14 - 19 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Μέι: Θα επανεξεταστούν τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήμια
Την πρόθεσή της να επανεξεταστεί στο σύνολό του το εκπαιδευτικό σύστημα με στόχο τη σημαντική μείωση των διδάκτρων των βρετανικών πανεπιστημίων ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι, τονίζοντας ότι οι Άγγλοι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με ένα από «τα πιο ακριβά συστήματα πανεπιστημιακών διδάκτρων στον κόσμο».

Στο πλαίσιο ομιλίας της στο Derbyshire, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι το υφιστάμενο σύστημα διδάκτρων έχει αποτύχει να δημιουργήσει μία «ανταγωνιστική αγορά» όπως ήταν ο αρχικός του στόχος, ενώ παράλληλα έχει οδηγήσει στο να είναι ορισμένα πτυχία υπερτιμημένα.

«Η ανταγωνιστική αγορά μεταξύ των πανεπιστημίων στην οποία το σύστημα των μεταβλητών διδάκτρων αποσκοπούσε δεν επιτεύχθηκε», τόνισε η Τερέζα Μέι.

«Σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια χρεώνουν τα μέγιστα δυνατά δίδακτρα για τα πτυχιακά προγράμματα. Τα τριετή προγράμματα παραμένουν ο κανόνας, ενώ το επίπεδο των διδάκτρων δεν σχετίζεται στην πραγματικότητα με το κόστος ή την ποιότητα των προγραμμάτων», πρόσθεσε. «Πλέον διαθέτουμε ένα από τα πιο ακριβά συστήματα πανεπιστημιακών διδάκτρων στον κόσμο».

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας η επαναξιολόγηση και αναθεώρηση του εκπαιδευτικού συστήματος θα αφορά όλο το φάσμα της εκπαίδευσης μετά τα 18 έτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.