ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Η πρόσφατη διόρθωση ήταν το «ορεκτικό»

21:53 - 20 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Morgan Stanley: Η πρόσφατη διόρθωση ήταν το «ορεκτικό»
Η διόρθωση που σημειώθηκε νωρίτερα μέσα στον Φεβρουάριο αποτελεί τον προάγγελο των όσων αναμένεται να συμβούν μέσα στο 2018, εκτιμά η Morgan Stanley, ενισχύοντας τις ανησυχίες για μεγάλη πτώση των αγορών φέτος.

Υπενθυμίζει ότι στις 8 Φεβρουαρίου και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wll Street, Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, έκλεισαν σχεδόν 10% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν στις 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινό του σημείωμα ο Andrew Sheets, επικεφαλής αναλυτής της Morgan Stanley, η εν λόγω διόρθωση ήταν απλώς «το ορεκτικό και όχι το κυρίως πιάτο».

Ο Sheets σημείωσε ότι τα μοντέλα του οίκου δείχνουν πως οι ανεπτυγμένες αγορές βρίσκονται σε προχωρημένη φάση του κύκλου. Σε αυτή τη φάση στοιχεία που βλέπουμε σήμερα, όπως η άνοδος των μετοχών, η άνοδος του πληθωρισμού, η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, η αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων και η ενίσχυση της μεταβλητότητας, αποτελούν ένα φυσιολογικό μοτίβο.

Όπως προβλέπει ο Sheet, τα πράγματα αρχίζουν να χειροτερεύουν μετά τον Μάρτιο, όταν οι αγορές θα χρειαστεί να αφομοιώσουν την άνοδο του δομικού πληθωρισμού και την πρώτη των δεικτών PMI, άλλες οικονομικές εκπλήξεις και πιθανώς την αναθεώρηση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.