ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Αρκετές οι δύο αυξήσεις επιτοκίων για το 2018

18:43 - 21 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Fed: Αρκετές οι δύο αυξήσεις επιτοκίων για το 2018
Για δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος έκανε λόγο ο Πάτρικ Χάρκερ, αξιωματούχος της Federal Reserve, απορρίπτοντας τα σενάρια που θέλουν την αμερικανική κεντρική τράπεζα να προχωρεί σε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο του Μιζούρι ο κ. Xάρκερ ανέφερε ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως υπάρχει ανάγκη για δύο μόνο αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018. «Πιστεύω ότι οι δύο αυξήσεις θα ήταν αρμόζουσες, βάσει των σημερινών συνθηκών στην οικονομία και των προοπτικών για τον πληθωρισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Η αγορά έχει σχεδόν προεξοφλήσει ότι θα έχουμε αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαρτίου, ενώ με βάση τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό υπολογίζει ότι εώς το τέλος του έτους θα έχουμε συνολικά τουλάχιστον τρεις επιτοκιακές αυξήσεις. Tην επιστροφή της Fed σε περιοριστική πολιτική βοηθούν και οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Με την αμερικανική οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμούς 2,5%. το ποσοστό ανεργίας έχει υποχωρήσει στο 4,1% και προβλέπεται να διολισθήσει στο 3,6% έως τα μέσα του επόμενου έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.